Over Jim de Bruin

Jim de Bruin

1976

Na de basisschool ben ik naar de LTS gegaan om timmerman te worden. Ik heb daarna een aantal jaren als timmerman gewerkt, met een onderbreking voor de militaire dienst.

1988

Ik heb toen besloten dat ik ander werk wilde gaan doen, omdat de bouw voornamelijk was gericht op kwantiteit in plaats van kwaliteit; er werd je geen tijd gegund om je werk goed en naar voldoening af te leveren.

1990

Na een tijd zoeken naar werk met meer voldoening heb ik besloten om van mijn hobby mijn werk te maken. Die hobby was, en is nog steeds, computers.

1991

Omdat mijn scholing niet voldoende was om direct een ICT opleiding te kunnen gaan volgen ben ik uiteindelijk een administratieve opleiding gaan volgen met de hoop om daarna verder te kunnen gaan in de ICT.

1992

Het lot besliste anders. Ik kwam terecht bij Stegman standbouw bedrijf. Zij vonden mijn achtergrond als timmerman en mijn opleiding tot administratief medewerker een goede combinatie om als werkvoorbereider aan de slag te gaan.

1997

Daarna werd ik als CAD tekenaar aangenomen bij een kasten fabrikant, Anker Styl Meubel. Bij hen heb ik het CAD tekenen geleerd.

1998

Na de kasten fabrikant kwam ik terecht bij een bankstellen fabrikant. Daar werd ik verantwoordelijk voor inkoop en logistiek. Ik heb er o.a. de inkoop procedure geautomatiseerd met behulp van Access.

2001

In 2001 ben ik bij TCN Property Projects binnengehaald als CAD tekenaar, in eerste instantie om plattegronden te tekenen en de oppervlakte berekeningen te maken t.b.v. de verhuur. Later is daar het website beheer bijgekomen, en nog later de grafische vormgeving t.b.v. de communicatie uitingen. In de 11 jaar die ik gewerkt heb bij TCN heb ik websites opgezet en beheerd, tot driemaal toe een nieuwe huisstijl uitgewerkt en vertaald naar Office templates en veel grafische vormgeving gedaan. Ook CAD tekeningen maak ik nog steeds, maar mijn focus lag de laatste jaren steeds meer op het creatievere werk.

2013

Sinds maart 2013 ben, ik na het faillissement van TCN Property Projects, begonnen als ZZP-er. Ik werk nu nog steeds veel voor voormalige projecten van TCN.